De omgeving

Ontdek de rustgevende en nog authentieke omgeving van Le Marche (de Marken): glooiende heuvels met burchten, kerken en kleine dorpjes, wijn –en olijfboomgaarden, de alomtegenwoordige zonnebloemvelden en in het mooie voorjaar de kleurrijke bloesem van de fruitbomen of vergezel ons op een degustatie van onze lokale wijnen of bezoek een van de vele markten, eetfestijnen (Sagra) of outlets (schoenen, handtassen, hoeden).

De Adriatische Palmenriviera met de stralende zand- en kiezelstranden, de boulevards met de beste Italiaanse restaurants en ‘trattorias’ en natuurlijk de beste ‘Gelateria’ ter wereld.

Bij Offida kunt u de smaken proeven die deze regio rijk is en in februari het carnaval vieren. In Macerata kan u tijdens de zomermaanden naar de openlucht opera.

Verder zijn er vanuit hier de bekende Italiaanse steden te bezoeken zoals o.a. Rome (255 km) , Perugia en Assisi in Umbrie (160 km) , Ascoli Piceno (42km)  en Loreto (66km) of de Grotten van Frassasi.

De mooiste wandelingen door het nationaal park "Monti Sibillini` maken? Mooie fietsroutes op de racefiets of mountainbike afleggen? Of zou u wel eens een nieuwe uitdaging aan willen gaan, zoals sportklimmen, paddleboard of boulderen?

 

Het mooie dorp Petritoli is een middeleeuws vestingstadje gebouwd op een heuvel (358 m) met een weids uitzicht over het Val d’Aso, 30 km van de Monti Sibilini en 15 km van de Adriatische kust, omringd door olijf- en wijngaarden. Le Marche doet je denken aan Toscane, echter is nog veel mooier.

Petritoli is één van de mooiste dorpen van Le Marche. Een unieke trouwlocatie en vol mooie culturele schatten. U zult hier volop genieten van de vriendelijke inwoners, heerlijke koffie en plaatselijke lekkernijen

 

Wij zitten 500 meter van het centrum af van Petritoli, mooie wandeling en prachtig centrum met de heerlijkste café-bar waar je de lekkerste ijsjes, heerlijke koffie en verfrissende (alcoholische) drankjes kunt krijgen. In de avond worden hier vaak concerten gegeven, echt een aanrader.

Achter onze appartement, op zo’n 200 meter lopen zit een geweldig lokaal restaurant, waar u voor een eerlijke prijs het lekkerste eten op uw tafel krijgt geserveerd.

 

Tevens vind u op 400 meter loopafstand een kleine supermarkt en op 1,5 km met de auto een grote supermarkt, grote drogisterij, een sportcentrum en een visboer.

 

Het mooie van Petritoli is dat het een echt authentiek dorp is, één van de mooiste van Le Marche, met alle nodige voorzieningen in de buurt. Dat maakt uw verblijf in ons appartement wel zo prettig.